top of page

PINDA

Pinda's zijn ondergronds groeiende peulvruchten. De pindadop is de peul en de erwten zijn eigenlijk de pinda's. De pinda is dus geen noot

Andere namen: Pinda- of apennoot (pinda-olie)

SOJA

Soja is een peulvrucht waarvan de zaden worden omgezet in olie, lecithine of meel en de hoeveelheid daarvan afgeleide producten. Sommige vormen van taugé kunnen sojascheuten zijn.

NOOT

Er zijn verschillende soorten noten. De wettelijke kennisgevingsplicht geldt slechts voor acht soorten noten. De vermelding van kokosnoot, kastanje, pijnboompitten, hickorynoten en kemirie is niet vereist, hoewel sommige mensen er een allergische reactie op kunnen ontwikkelen.

Andere namen: Amandelen, Cashewnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Paranoten, pecannoten, pistachenoten, walnoten

SCHAALDIEREN

Schaaldieren hebben een gesegmenteerd lichaam met een harde schaal of schild. Dit zijn garnalen, krabben en kreeften.

Andere namen: Gamba, scampi, langoustine, zeevruchten.

SELDERIJ

Alle selderijderivaten zoals stengels bleekselderij (takken), knolselderij (knol), bladselderij en selderijzaden (gebruikt als specerij of specerij).

SESAM ZADEN

Sesamzaad en olie

EIEREN

Een ei bestaat uit dooier en wit. Beide kunnen allergieën veroorzaken. Het ei wordt gebruikt als glazuur op taarten, om bepaalde bereidingen luchtig te maken, om puddingen, vlaaien of sauzen te binden of om de paneerlaag van bepaalde producten te laten hechten.

Andere namen: Ovo, lysozym (E1105) in kaas.

VIS

Meestal wordt vis in zijn herkenbare vorm gegeten. Sardines worden vanwege hun smaak gebruikt in een verscheidenheid aan sauzen en aromatische ingrediënten zoals Worcestershiresaus.

Andere namen: Gelatine/aspic, levertraan/omega 3.

GLUTEN

Gluten zijn aanwezig in verschillende soorten granen; met name tarwe, acroniem, gerst, spelt en khorasantarwe (kamut). Haver is in principe glutenvrij maar is vaak verontreinigd met tarwe waardoor haver uiteindelijk vaak gluten bevat.

Gluten zijn bepaalde eiwitten die in dit soort granen voorkomen en die structuur geven aan deegproducten en brood. Mensen die lijden aan coeliakie (glutenintolerantie) kunnen geen gluten consumeren.

    ALLERGENEN DIE IN BEPAALDE PREPARAATSTELLINGEN KUNNEN WORDEN GEVONDEN.

VRAAG OM ADVIES

VERMIJDEN

BEPAALDE VOEDSEL,

VOOR DE MENSEN

LIJDEN AAN ALLERGENEN.

HET ADAGE, HOE BETER

VOORKOMEN DAN GENEZEN

IS TOEPASBAAR.

Het Thaise huis

bottom of page